martes, 16 de marzo de 2010

MÉS SECCIONS DEL MEDINA – LLAGOSTERA, LA BTT-ORIENTACIÓ

I per anar engrandint el nostre equip, per anar ampliant les disciplines a les que arribem, us presentem una nova modalitat del pedal, per els que prefereixen no haver de seguir cintes enmig del bosc, per els que els hi agrada córrer i pensar per on córrer, la BTT-Orientació.

Una especialitat poc coneguda al sud d’Europa, però amb una constant progressió en els darrers anys, els corredors catalans s’estan forjant un cert nom dins les competicions internacionals. La BTT-Orientació, per els que no sapigueu de que va, es tracta d’una cursa de BTT on el circuit no està marcat ni amb cintes ni amb guix, i és més, no hi ha un recorregut establert per a ningú sinó només uns punts de control de pas obligat, els corredors, que van prenent la sortida un a un, s’ajuden únicament d’una brúixola i un mapa de la zona on es disputa la cursa i en la que hi ha marcats els punts de control obligatoris. El recorregut a seguir entre cada punt de control, depèn de cada corredor, i és el que marca les diferències a les curses, la tècnica i el sentit de la orientació.

Una de les noves incorporacions d’aquesta temporada 2010 al Medina – Llagostera, en Carles Domingo, és un dels corredors catalans de primera fila a la categoria absoluta de l’especialitat, els darrers anys, ha estat al podi de la Copa Catalana de BTT-Orientació, amb un tercer lloc al 2008 i subcampió el 2009, ha estat dues vegades Campió de Catalunya i forma part de la Selecció catalana de ciclo-orientació a més de lluitar des de l’any passat per un lloc a la Selecció Espanyola absoluta, amb la que va estar seleccionat per el Campionat d’Europa 2009 celebrat a Dinamarca.

El calendari d’en Carles, es centrarà doncs en obtenir novament un bon resultat a la Copa Catalana de BTT-O i el Campionat de Catalunya. Per intentar fer-se de nou un lloc a la Selecció Espanyola també haurà de competir a la Lliga Espanyola d’O-BM i els Campionats d’Espanya a diferents punts de la geografia espanyola. Seguidament hi trobareu el calendari de les competicions, seguirem informant dels resultats.

COPA CATALANA DE BTT-O:
27 de febrer: Entrenament oficial Selecció Catalana de BTT-O.
27 de març: Entrenament oficial Selecció Catalana de BTT-O.
11 d’abril: Copa Catalana de BTT-O a Artés.
17-18 d’abril: Entrenament oficial Selecció Catalana de BTT-O preparació Campionat d’Espanya.
15-16 de maig: Copa Catalana de BTT-O a Quart d’Onyar.
19 de juny: Entrenament oficial Selecció Catalana de BTT-O.
26 de setembre: Copa Catalana de BTT-O a La Garriga.
10 d’octubre: Campionat de Catalunya i Copa Catalana de BTT-O a Prats de Lluçanès.
7 de novembre: Copa Catalana de BTT-O a Hostalric.

LLIGA ESPANYOLA D’O-BM:
15-16 de maig: Lliga Espanyola d’O-BM a Quart d’Onyar.
12-13 de juny: Campionat Ibèric, Campionat d’Espanya i Lliga Espanyola d’O-BM a Badajoz.
3-4 de juliol: Lliga Espanyola d’O-BM a Vila-Reial.
27-28 de novembre: Lliga Espanyola d’O-BM al Desert de Tabernas (Almeria).

COMPETICIONS INTERNACIONALS:
23-25 d’abril: MTB-O World Cup a Hongria.
4-6 de juny: MTB-O World Cup a Polònia.
Juny: Campionat d’Europa a Bulgària.
11-17 de juliol: Campionat del Món a Montalegre (Portugal).
18-20 de setembre: MTB-O World Cup a Itàlia.

3 comentarios:

  1. Interessant!!!

    Aquí no deu ser tant important estar en molt bona forma física... no?

    ResponderEliminar
  2. Has trobat una nova motivació, Jordi?. La forma física és relativament important, com a tot en aquesta vida. Però no guanya el més fort, sino una combinació de pedalar ràpid i llegir mapes i pistes com ningú.

    ResponderEliminar
  3. Ei companys!! Com diuen els mestres de la BTT-O, en el nostre país la gent o pedala o orienta, però per estar a davant a la BTT-O s'ha de fer el que diu l'Oscar, pedalar i orientar a la vegada, llegir un mapa baixant per una trialera no és tant fàcil, però de tot se n'apren!! qui vulgui provar tinc algun mapa de Caldes fet per mi mateix per poder-hi entrenar.
    Carles

    ResponderEliminar